Εταιρική Kοινωνική Eυθύνη

Εταιρική Kοινωνική Eυθύνη

Η «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» είναι η ψυχή της δουλειάς, δεν είναι μια ακόμη επιχειρηματική πολιτική. Η βιωσιμότητα είναι για μας η σπίθα που καίει μέσα μας για να αφήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα με τη δουλειά μας στον τομέα του τουρισμού , της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Η 35χρονη ιστορία μας αποδεικνύει ότι πιστεύουμε στις οικογενειακές αξίες και στηρίζουμε το μέλλον των παιδιών μας σε ένα κόσμο με βασικές αρχές την ανάπτυξη της ομαδικότητας , της αλληλοβοήθειας και του σεβασμού στην παράδοση και στον πλανήτη μας. Οι δράσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση αναφέρονται παρακάτω:

Βιωσιμότητα

Με την υποστήριξη των μελών της ομάδας μας, των συνεταίρων και των συνεργατών μας, πιστεύουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τόσο τις υπηρεσίες μας όσο και την εμπειρία των επισκεπτών μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής του ξενοδοχείου μας, το οποίο σημαίνει άμεση στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Οι στόχοι μας είναι :

responsibility-green1

Να βελτιώσουμε την εμπειρία των επισκεπτών μας

Η ανακύκλωση αποτελεί βασική προτεραιότητα στον προγραμματισμό των διαδικασιών μας ώστε να υλοποιηθούν οι περιβαλλοντικοί στόχοι μας. Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να στηρίζουν την ανακύκλωση και να εξοικονομούν ενέργεια και νερό. Έχουμε εγκαταστήσει κάδους ανακύκλωσης σε πολλά σημεία μέσα στο ξενοδοχείο και παρέχουμε στους επισκέπτες μας πληροφορίες σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη τόσο μέσα στα δωμάτια όσο και σε κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.

Η προώθηση της κρητικής κουλτούρας είναι επίσης σημαντική προκειμένου να προσφέρουμε μία αυθεντική εμπειρία Κρητικής φιλοξενίας. Οι βιωματικές εμπειρίες που προφέρουμε συνδυάζουν όλες τις αισθήσεις: γεύση , όσφρηση, όραση, ακοή και αφή Μερικές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη υιοθετηθεί είναι οι εξής:

  • Προσφέρουμε πιστοποιημένο ελληνικό πρωινό “Greek Breakfast”
  • Προσφέρουμε εδέσματα της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας στον καθημερινό μπουφέ με το σήμα με το σήμα “EAT LIKE GREEK”
  • Eπιλογή ενός ελληνικού/ κρητικού μενού στο εστιατόριο Δάφνη
  • Eβδομαδιαίο κρητικό μουσικο χορευτικό πρόγραμμα
  • Διοργάνωση εβδομαδιαίων δωρεάν μαθημάτων ελληνικής κουζίνας για τους επισκέπτες μας και παροχή βιβλίου ελληνικών συνταγών
  • Η διοργάνωση σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς δωρεάν οινογευσίας στο Prova wine bar.

Το Albatros Spa Resort Hotel επίσης λειτουργεί και ως ασπίδα ασφαλείας των πρωταρχικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Κύριο μέλημα μας είναι ο σεβασμός της ιδιωτικότητας των επισκεπτών μας, εξασφαλίζοντας, για παράδειγμα, την ασφαλή φύλαξη, τον υπεύθυνο χειρισμό των προσωπικών δεδομένων και βεβαιώνοντας ότι το ξενοδοχείο δεν προβαίνει σε οποιουδήποτε είδους διαχωρισμό ή διάκριση. Επιπλέον επιδιώκουμε να ακολουθήσουμε μία προσεγμένη πολιτική προώθησης με σκοπό να υιοθετήσουμε και να συμπεριλάβουμε διαφορετικούς τύπους τρόπων ζωής, συμπεριφορών και εθνικών πλαισίων, απέχοντας από οτιδήποτε περιορίζεται σε αυτό που ονομάζεται ιδανικό.

Να ενισχύσουμε τη σχέση μας με την τοπική κοινωνία και να προστατεύσουμε το περιβάλλον

Ο σεβασμός για το περιβάλλον και η αίσθηση ευθύνης που τρέφουμε προς την τοπική κοινωνία είναι συνώνυμο της εταιρικής μας ταυτότητας. Αναγνωρίζοντας ότι μία επιχείρηση επηρεάζει και επηρεάζεται από το περιβάλλον και την κοινωνία, στο Albatros Spa Resort Hotel προωθούμε την ανακύκλωση με το να υιοθετούμε οικολογικές πολιτικές στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας μας και με το εκπαιδεύουμε ανάλογα το προσωπικό και τα στελέχη μας.

Ίσες ευκαιρίες, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διατήρηση της ελληνικής παράδοσης και της αξίας της οικογένειας, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και νέων σύγχρονων, οικολογικές τεχνολογίες είναι για μας ο μοχλός της ανάπτυξης μας και της δημιουργίας ενός υγιεινού περιβάλλοντος εργασίας.

Κάθε χρόνο δωρίζουμε σε νοσοκομεία, δομές προσφύγων και κοινωνικές δομές, λευκά είδη, έπιπλα ή προμήθειες και υποστηρίξουμε σε σταθερή βάση τοπικές αθλητικές δραστηριότητες. Το Albatros Spa Resort Hotel προκειμένου να προμηθευτεί τις απαραίτητες για τη λειτουργία του προμήθειες (τρόφιμα, οινικά προϊόντα, καλλυντικά σπα, ξενοδοχειακό εξοπλισμό) εξετάζει καταρχάς την τοπική αγορά και προτιμά τα εγχώρια τοπικά κρητικά προϊόντα. Χρησιμοποιούμε τη διαδικασία της αντίστροφης ώσμωσης για τον καθαρισμό του νερού και την ηλιακή ενέργεια για τη θέρμανση του νερού, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε οποιαδήποτε περιβαλλοντική επιβάρυνση. Επιπλέον, επιδιώκουμε την προώθηση τοπικών επιχειρήσεων, προτείνοντας τοπικές εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων στους πελάτες μας καθώς και εστιατόρια και αξιοθέατα.

responsibility-red2
responsibility-blue1

Να αναπτύξουμε μια γόνιμη σχέση με τους συνεργάτες μας

Οι συνεργάτες μας αποτελούν σημαντικό μέρος της μακράς ιστορίας ανάπτυξης και επιτυχίας της εταιρείας μας. Εκτιμούμε τα μέλη του προσωπικού μας για τη συνεισφορά τους και στηρίζουμε της ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Η παροχή πρόσβασης των εργαζομένων μας σε συνεχή εκπαίδευση και εξειδίκευση και η διασφάλιση ενός ασφαλούς και ευχάριστου περιβάλλοντος εργασίας αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες μας, γιατί πιστεύουμε ότι βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας, μπορούμε να λειτουργήσουμε όλοι μαζί ως ομάδα και να επιτύχουμε περαιτέρω μία βελτιωμένη εμπειρία των επισκεπτών.

Επιβραβεύουμε τους συνεργάτες μας , που εργάζονται κοντά μας άνω της 3ετίας με δωρεάν παροχή ιδιωτικής ιατρικής ασφάλισης σε αναγνωρισμένη διεθνή ασφαλιστική εταιρεία.

Κύριο μέλημά μας είναι να παρέχουμε ένα υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον εργασίας στο προσωπικό μας. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό συμμορφωνόμαστε με τη νομοθεσία, τις οδηγίες του ιατρού εργασίας και ακολουθούμε τις συστάσεις του τεχνικού ασφαλείας. Ετησίως εφαρμόζουμε πρωτόκολλα ελέγχων, συντήρησης, απολύμανσης και καθαρισμού τα οποία ανανεώνουμε σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία, ενώ σχεδιάζουμε πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων και πρόληψης κινδύνου. Πιστοποιητικά λειτουργίας με τα διεθνή πρότυπα ανανεώνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Όλοι οι εργαζόμενοι μας είναι ίσοι και έχουν ίσες ευκαιρίες στην επαγγελματική τους εξέλιξη, ακολουθούμε αυστηρά την πολιτική «ίσων ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις». Εφαρμόζουμε αυστηρά πολιτικές σχετικά με την πρόληψη, αντιμετώπιση και καταπολέμηση των μορφών συμπεριφοράς βίας και της παρενόχλησης στην εργασία (άρθρο 2 έως και 23 (Μέρος ΙΙ) του ν. 4808/2021 σε συνδυασμό με την με αρ.82063/1-11-2021 (ΦΕΚ 5059/ Β΄/2021) Υπουργική Απόφαση) , οι οποίες έχουν ενσωματωθεί και στον κανονισμό εργασίας μας.

offers offers offers offers